Te-ai întrebat vreodată cât haos bacteriologic se ascunde pe patul tău? Află aici cum poți să-ți cureți patul de microbi
07.03.2024 / byPolisanoPrimDupă o zi grea de muncă cele mai bune practici care șterg urmele de oboseală sunt un duș și un somn liniștit. Somnul e și mai dulce dacă lenjeria de pat este proaspăt spălată, parfumul căreia vă cuprinde și vă dă senzația de calmitate. Însă puțini cunosc că printre parfum și moliciune în pat se ascund și mii de microbi.
Mai exact patul este gazda potrivită pentru peste 10 milioane de microbi. Aceștia pot deveni extrem de dăunători pentru sănătate, dacă nu sunt nimiciți caatare. Metodele de eradicare sunt din cele mai simple, curățenia, spălatul, sau apelarea la servicii specializate de curățenie!
Pe pat se ascunde o adevărată haită de acarieni
Acarienii sunt niște organisme microscopice. Dacă le-ai putea vedea sigur ai fi înfricoșat. Află însă că mii de paraziți de acest fel îți invadează casa. Micile insecte sunt atrase de locurile umede, dar mai ales de locurile care le mai și hănesc. Patul este unul dintre cele mai populate locuri din casă de acarieni. Asta pentru că, acarienii se hrănesc cu celulele moarte ale pielii. Plus la toate este un loc cu o pondere a umidității ridicată.
Pentru a menține o temperatură confortabilă, corpul continuă să transpire chiar și în timpul somnului. În cele din urmă transpirația, sebumul provocat de piele sunt principalii factori ai umidității.
Chiar dacă faci baie în fiecare seară, bacteriile de pe corp ar putea să nu fie în totalitate lichidate. Astfel o parte din ele sunt transferate pe lenjeria de pe pat. De la o zi la alta numărul acestora este în continuă creștere. În cele din urmă patul se transformă într-o adevărată casă pentru microorganisme.
Reacții alergice de pe urma haosului bacteriologic
Primele semnale care le poți primi de la corpul tău sunt:
- ochii roșii;
- tusea;
- strănutul persistent;
- apariția rinitei.
Deși sunt specifice anumitor infescții respiratorii acute, aceste reacții pot apărea și din cauza microbilor care dorm cu tine în pat. Acești monstruleți invizibili pot pune stăpânire pe corpul tău, iar urmările ar putea fi din cele mai grave. Unica cale de a evita aceste reacții este respectarea unor reguli simple de igienă.
Schimbă cearșaful de pat o dată pe săptămână
O primă recomandare care vine din partea specialiștilor în microbiologie, este să schimbi cearșaful de pat cât mai des posibil. Cel mai potrivit ar fi o dată pe săptămână. În acest fel vei nimici cu pași siguri viața care poate fi văzută la microscop din patul tău.
Lenjeria trebuie pusă la cea mare temperatură. Apa fierbinte va ucide paraziții care se țin scai de fiecare firicel. Desigur, un mare plus va fi folosirea unui detergent de calitate.
10% din greutatea unei perne o reprezintă praful
La capitolul curățat nu trebuiesc omise pernele. Țesătura pernei este pătrunsă de sebumul de pe față. Odată adunat acolo, de-a lungul timpului perna devine un culcuș bun și pentru acarieni.
Se recomandă ca pernele să fie spălate o dată la 3 luni, sau măcar de două ori pe an. Alege programul de spălat în funcție de informația scrisă pe instrucțiune.
Dacă te îngrijorezi că ai putea să le deteriorezi în timpul spălării, apelează la o curățătorie specializată.
De altfel, milioane de microbi triesc ani întregi și în saltea. Aici însă intervenția specialiștilor este cea mai potrivită. Specialiștii pe domeniul cleaning au diverse dispozitive, datorită cărora curățarea este de zeci de ori mai eficientă, decât un simplu periaj. Aburul și folosirea produselor chimice nontoxice vor reprezenta o armă letală împotriva acarienilor.
Dacă tot vei apela la o curățenie profesională a patului, procesul îl poți extinde și la fotolii, canapea, piese de mobilier. Mai ales că și acestea sunt printre locurile preferate ale bacteriilor.
Ai grijă să folosești dezinfectanți eficienți, dar nepericuloși pentru sănătatea ta și a celor din jur. Vezi gama de asemenea dezinfectanți pe acest link: http://polisanoprim.md/dezinfectanti/!